Alaraajafysioterapia

Suurin osa suomalaisista kärsii nilkan ja jalan aiheuttamista ongelmista. Ne voivat olla rakenteellisia tai johtua liikunnan puutteesta, ylirasituksesta, vammoista tai jalkineista. Jalan fysioterapeuttisella tutkimuksella ja tukipohjallisilla hoidetaan kipuja ja ehkäistään jalkojen ongelmia jo ennakolta.

Miksi tukipohjalliset?

Otamme päivittäin tuhansia askeleita. Vuosien varrella pienikin virheasento ja –liike kertautuu sekä ylikuormittaa kudoksia. Jalkojesi mukaan muotoillut pohjalliset ohjaavat jalan toimintaa ja sallivat oikeiden lihasten tehdä omaa työtään. Pohjallinen on parhaimmillaan kunnollisen, jalan toimintaa ohjaavan kengän kanssa. Tukipohjallisen rasitusvammoja ennaltaehkäisevä ja korjaava vaikutus ulottuu usein myös muihin alaraajan niveliin sekä lonkan ja selän alueille saakka.

Miten tukipohjallisten tarve selvitetään?

Kangasalan Kuntoutus on perehtynyt alaraajojen ongelmien kartoittamiseen ja hoitamiseen. Jalkaterän rakenne ja sen kuormituspisteet tutkitaan peilipöydän eli podoskoopin avulla. Alaraajan liikkuvuutta selvitellään kyykistymis- ja kävelytestiliikkeillä. Tutkimme myös käsin nivelten liikkuvuutta ja tarvittaessa käsittelemme niveliä ja lihaksia.

Kenelle pohjallinen sopii?

Tukipohjallisia voivat käyttää kaikki lapsista, aktiiviurheilijoihin ja seisomatyöntekijöistä seniori-ikäisiin saakka. Pohjallisista saa apua myös reuman ja nivelrikon aiheuttamiin kipuihin. Pohjallisten materiaali on lämpömuovattavaa, hygieenistä ja kestävää, ja niiden muotoilu on nopeaa ja tarkkaa. Sama terapeutti tekee koko palvelun alusta loppuun saakka.