Alaraajafysioterapia

Alaraajafysioterapia

Meillä Kangasalan Kuntoutuksessa työskentelevät pitkän linjan alaraajafysioterapeutit, Seija Varkila ja Teuvo Uusitalo. Käytämme tukipohjallisissa ranskalaisen Sidas Podiatechin materiaaleja, jotka ovat
tarkasti muotoiltavissa.

Alaraajatutkimukseen varataan aikaa 90min. Ensin tutkitaan jalat sekä selän ja muun kehon kokonaisuutta. Jos näyttää siltä, että pohjallisista voisi olla apua, ne tehdään asiakkaalle samalla kerralla mukaan. Joskus kivusta/vaivasta selviää jumpalla, käsittelyillä muulla huollolla, tällöin aikaa luonnollisesti menee vähemmän.

Tarvitset vastaanotolle mukaan ne kengät, jotka ovat Sinulla eniten käytössä arjessa. Jalkineopastus kuuluu olennaisena osana alarajaafysioterapiapalveluihimme.

Jos Sinulla on lääkärin lähete ja/tai maksusitoumus tukipohjallistarpeen arviointiin tai tukipohjallisiin, otathan paperit mukaan tullessasi vastaanotolle.

Sidas Podiatech -materiaalit ovat aidosti toiminnallisia, ne tukevat jalkaterän normaalia toimintaa pakottamatta sitä tiettyyn muottiin. Sama fysioterapeutti, joka tutkii asiakkaan, myös muotoilee pohjalliset ja sovittaa ne kenkiin. Muotoilu tehdään suureksi osaksi käsityönä. Pohjallisen muotoa voidaan korjata ja säätää tarvittaessa. Yksilölliset tukipohjalliset ovat kestäviä ja pestäviä. Niitä voi, ja kannattaa, siirtää kengistä toisiin. Tavallisimpiin kävely -ja käyttökenkiin pohjallinen mahtuu kengän oman sisäpohjan tilalle eli se ei vie kengästä ylimääräistä tilaa.

Tukipohjallisten tyytyväisiä käyttäjiä ovat muun muassa seisomatyöläiset, hoito -ja palvelualalla
työskentelevät, aktiivi -ja harrasteliikkuja, urheilijat, trauman tai operaation jälkeiset kuntoutujat.
Tukipohjallinen toimii parhaiten silloin, kun ne ovat käytössä huomaamattomat, mutta huomaat, jos et
niitä käytä.

Jos et ole varma, hyötyisitkö Sinä yksilöllisistä toiminnallisista tukipohjallisista, tervetuloa vastaanotolle!
Varaa aika tästä!